Blog

Bekijk nieuws archief
Van de BV naar een eenmanszaak? 16-8-2019
 Door Ton Hendriks - Accountant - administratieconsulent

  Vallen de resultaten in uw BV tegen? Overweegt u om de onderneming uit de BV te gaan voorzetten in een eenmanszaak? Zo'n overgang kan fiscaal voordelig uitpakken. 
Lees verder...
DIVIDENDUITKERING; PAK JE VOORDEEL 2-8-2019
Door Rowan Cremers - Fiscalist

Bent u van plan op korte termijn dividend uit te keren vanuit uw eigen BV, bekijk dan de mogelijkheden om dit belastingtechnisch zo voordelig mogelijk te doen. 
 
Lees verder...
Verduurzamen hoe doen we dat? 16-7-2019
Door Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent

  Grotere energieverbruikers (50.000KWh Electra verbruik per jaar of 25.000 m3 gas verbruik per jaar)  werden door de overheid verplicht om hun energieverbruik via de website van het ministerie (rvo.nl) op te geven alsmede welke maatregelen zij hadden getroffen om het energieverbruik te beperken.
 
Lees verder...
MINIMUM UURTARIEF ZZP-ERS VANAF 2021? 28-6-2019
 Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Onlangs heeft het kabinet verder uitgeweid over de voortgang en de uitwerking van de voorgestelde maatregelen van het regeerakkoord over ‘werken als zelfstandige’. Hieronder een overzicht.
Lees verder...
Vakantie 17-6-2019
 Door Henrie van Bergen - Accountant-administratieconsulent

  Het is juni en de vakantieperikelen komen er weer aan. Even lekker weg. Maar hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer nog? Vakantiedagen kunnen namelijk vervallen.
Lees verder...
Slapende dienstverbanden 29-5-2019
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

  Een goede kennis was ondertussen al langer dan 2 jaar ziek. Ik vroeg hem of hij al ontslagen was? Hij gaf aan dat hij dacht dat dit vanzelf ging na 104 weken ziekte. Dat is helaas niet zo. 
 
Lees verder...
Eindejaar tips! 11-12-2018
 Door Rowan Cremers - Fiscalist

Btw-verhoging van 6% naar 9%
Per 1 januari 2019 gaat het lage btw-tarief omhoog van 6% naar 9%, mogelijk is het interessant om vooruit te factureren aan uw klant zodat uw klant vooruit kan betalen.
Lees verder...

Actueel nieuws

Geen invorderingsrente als aanmaning tot betaling niet is ontvangen Bij betaling van een belastingaanslag nadat de betaaltermijn is verstreken, brengt de Ontvanger
Woning in aanbouw en eigenwoningregeling De Wet IB 2001 bevat een definitie van het begrip eigen woning. Daaronder wordt mede begrepen een woning