Blog

Bekijk nieuws archief
De energielasten stijgen de pan uit...... 9-12-2022
Door Rowan Cremers - Fiscalist

De energielasten stijgen de pan uit en het gaat slecht met het milieu, wat kan hier aan worden gedaan? Juist, verduurzamen!

 Ik hoor u denken, allemaal leuk en aardig maar verduurzamen kost ook (veel) geld! Dat klopt zeker, maar er zijn verschillende regelingen die voor u als particulier en/of als ondernemer interessant kunnen zijn en waarmee de lastendruk enorm verminderd kan worden. In dit artikel zet ik kort verschillende regelingen op een rijtje.
 
Lees verder...
Aanvulling: Tegemoetkoming energiekosten-regeling (TEK) 20-10-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Onlangs hebben we hier een overzicht gegeven van de huidige en van de nog te verwachten steunmaatregelen ter compensatie van de sterk gestegen energiekosten. Inmiddels heeft het kabinet de uitgangspunten en voorwaarden bekend gemaakt voor de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) voor energie-intensieve MKB bedrijven. 
Lees verder...
Overzicht steunmaatregelen energiekosten 17-10-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal  jurist

  Het kabinet heeft onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de sterk gestegen energiekosten van zowel consumenten als van ondernemers (deels) te compenseren. Hierbij een overzicht van de huidige en van de nog te verwachten steunmaatregelen ter compensatie van de sterk gestegen energiekosten.
 
Lees verder...
Informatieavond 12-10-2022
Lees verder...
Hoge Raad: geen rechtsherstel voor niet bezwaarmakers 23-5-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

Het is dit jaar al veelvuldig in het nieuws geweest en het houdt de politiek tot op de dag van vandaag  bezig: het arrest van 24 december 2021 van de Hoge Raad der Nederlanden.
 
Lees verder...
Scholingsaftrek vervangen door het STAP-budget 18-3-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Het kabinet vindt het levenslang opdoen van kennis en scholing belangrijk en de scholingsaftrek in de inkomstenbelasting is daarin onvoldoende effectief gebleken. Zodoende is die regeling per 1 januari 2022 vervangen door de subsidieregeling STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie).
 
Lees verder...

Actueel nieuws

UBO-register wordt minder toegankelijk door uitspraak Hof van Justitie EU De vierde Europese anti-witwasrichtlijn schrijft voor dat de lidstaten van de EU gegevens van de
Kamervragen over registratie van hypotheekgegevens De minister van Financi√čn heeft Kamervragen beantwoord over de registratie van hypotheekgegevens door het