Blog

Verduurzamen hoe doen we dat?

dinsdag 16 juli 2019
Door Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent

  Grotere energieverbruikers (50.000KWh Electra verbruik per jaar of 25.000 m3 gas verbruik per jaar)  werden door de overheid verplicht om hun energieverbruik via de website van het ministerie (rvo.nl) op te geven alsmede welke maatregelen zij hadden getroffen om het energieverbruik te beperken.
 
Als kantoor voldoen wij niet aan deze volumes toch werden we door een relatie gewezen op een makkelijke en voor de hand liggende energiemaatregel. Peter van Orsouw van PEVO lichtbronnenservice uit Berghem wees ons op de mogelijkheid van ledverlichting. Als accountants zijn wij van nature sceptisch. Wij nemen niet zomaar aan dat een dergelijke investering een besparing oplevert.

Niets was echter minder waar! Ondanks dat wij onze lichtbronnen al hadden voorzien van spaarlampen was er voor ons nog zeker een voordeel te halen. In ons geval ook nog eens super eenvoudig en snel toe te passen. De door ons gekozen ledverlichting is gemaakt voor systeemplafonds. Het formaat van de led panelen heeft exact dezelfde afmeting als die van een plafondpaneel van een systeemplafond. Een ochtend flink aanpakken leverde onderstaand resultaat op.

Voor:
  
Na:
 

Maar wat levert dat ons nu op? Op de eerste plaats veel meer licht. De door ons gekozen LED verlichting heeft een veel hogere lichtopbrengst (lumen) dan onze oude traditionele verlichting. Met veel minder lampen hebben we nu een veel hogere lichtopbrengst. Daarnaast is de besparing die wij maken op het verbruik aan energie voor verlichting 71%!. De besparing van deze investering op de totale energierekening van ons kantoor is maar liefst 13%. Onze investering verdienen wij in 1,5 jaar terug. De producent van de LED verlichting, zo bevestigd Peter van PEVO lichtbronnenservice ons, geeft ons 5 jaar garantie. Ofwel 5 jaar lang geen kapotte lampen meer verwisselen!

Verduurzamen kan dus heel eenvoudig zijn. Wij gaan verder op zoek naar een volgende energiebesparing en houden u daar graag van op de hoogte. Mocht u ondertussen meer willen weten over deze energiemaatregel of andere neem dan contact met ons op!

Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Actueel nieuws

Parkeerbelasting verschuldigd bij stilstaan om te bellen De Gemeentewet staat toe dat gemeenten parkeerbelasting heffen. Het begrip parkeren houdt in het
Auto met transportschade is nieuw voor bpm Bij de registratie in Nederland van een personenauto of motorfiets moet belasting van