Blog

Aangifte inkomstenbelasting 2019

vrijdag 7 februari 2020
Door Rowan Cremers - Fiscalist

De jaaropgaven en jaaroverzichten komen langzaamaan allemaal binnen per post of in uw digitale postvak. De aangifte inkomstenbelasting 2019 indienen kan pas vanaf 1 maart 2020, sterker u kunt zelf pas de aangifte inkomstenbelasting 2019 opstellen vanaf 1 maart 2020. Wij kunnen inmiddels al wel de aangifte inkomstenbelasting 2019 voor u opstellen!

Digitaal aanleveren?

De benodigde stukken aanleveren voor de aangiftes inkomstenbelasting 2019 kan zowel per post, digitaal of door de stukken af te geven op kantoor. Veel instanties sturen inmiddels de benodigde informatie al digitaal (zoals het UWV of het SVB) of bieden de mogelijkheid om deinformatie te downloaden. Digitaal aanleveren heeft dan ook steeds meer onze voorkeur. Wanneer u de stukken digitaal aanlevert nemen wij de stukken direct op in ons digitale dossier. De informatie toch liever op papier aanleveren is natuurlijk geen probleem.

Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA)

Verder maken wij gebruik van de gegevens die vermeld staan op de Vooraf Ingevulde Aangifte (de VIA). Om die gegevens bij de Belastingdienst te downloaden, moet u ons machtigen. Dat moet elk jaar opnieuw. U ontvangt daarvoor binnenkort een brief van de Belastingdienst. Lever die brief bij ons in. Wij gebruiken de activeringscodes die vermeld staan op de brieven, vervolgens kunnen wij de VIA-gegevens digitaal ophalen bij de Belastingdienst. LET OP: de VIA-machtigingsbrief heeft een beperkte houdbaarheid.

Gegevens

Hoewel de VIA-gegevens behoorlijk accuraat zijn, blijft het zinvol om ze zorgvuldig te checken. Daarvoor ontvangen we van u graag alle jaaropgaven en jaaroverzichten. Uiteraard hebben wij een lijst beschikbaar met de voor het samenstellen van aangiften inkomstenbelasting benodigde gegevens.

Wilt u deze checklist ontvangen of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via rowan@hbs-acc.nl of bel 0412-646074.

Rowan Cremers - Fiscalist


 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Actueel nieuws

Huisarts geen ondernemer voor werkzaamheden via coƶperatie Een onderneming is een duurzame organisatie van kapitaal en arbeid waarmee wordt deelgenomen aan het
Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden aangenomen Op 23 juni 2020 heeft de Eerste Kamer de Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden (UBO)