Blog

Einde van het papieren acceptgirotijdperk van de Belastingdienst

maandag 13 februari 2023
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Per 1 juni 2023 stopt de Belastingdienst met het meesturen van acceptgiro’s bij belastingaanslagen. Hierop vooruitlopende is de Belastingdienst thans druk met het meesturen van de nieuwe betaalinformatie.
 
 

Vanaf 1 juni 2023 kunt u voortaan uw betalingen aan de Belastingdienst alleen nog doen door middel van een automatische incasso, een overboeking via de bank of door middel van mobiel- of internetbankieren. 

Aangezien u vanaf 1 juni 2023 niet meer kunt betalen met acceptgiro’s, is het van belang dat u bij uw betalingen op de navolgende informatie en gegevens let. U dient te beschikken over het aanslagnummer èn het bijbehorende betalingskenmerk van de te betalen belastingaanslag. Doorgaans moet u het verschuldigde bedrag ineens betalen, echter soms kunt u kiezen voor betaling van het bedrag in termijnen of door middel van automatische incasso. Het belangrijkste blijft echter dat u altijd goed blijft opletten dat u het juiste bankrekeningnummer van de Belastingdienst gebruikt, dat u het correcte bedrag betaald en dat u uw betaling op tijd doet, ter voorkoming van onnodige kosten. 

Indien u vermoedt dat een aanslag niet van de Belastingdienst afkomstig is en dat u wellicht opgelicht zou kunnen worden, dan is van groot belang om te controleren of vermelde bankrekeningnummer daadwerkelijk een bankrekeningnummer van de Belastingdienst is. U kunt dit gemakkelijk op de website van de Belastingdienst terugvinden: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/contact/content/alle-rekeningnummers-van-de-belastingdienst

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Of heeft u naar aanleiding hiervan ons advies of onze hulp nodig? Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn